PRAMEN LABE

A VÝSTAVA O LABI 

V HRADCI KRÁLOVÉ


V Hradci Králové v muzeu byla výstava Jedna řeka - dva příběhy, o té naší řece, o Labi. Naštěstí jsem jí na internetu objevila předposlední den jejího trvání, takže jsme náš plánovaný výlet k prameni Labe obohatili ještě o rychlou návštěvu hradeckého muzea a této výstavy.

Výstava pojednávala jednak o biotopu kolem horního toku Labe, jednak o lidech žijících podél něj, o jejich historii. Těžko říct, co se našim dětem líbilo nejvíc - řekla bych, že všechno. Maxík dlouho zkoumal dřevěnou trubku na svod vody, zub mamuta větší než jejich hlava nadchnul oba kluky, a zvířata zkoumali taky oba dva. Snad jen ty kytky a stromy, ty nikoho z naší rodiny moc neberou.



Nečekala jsem to, ale docela vnímali i fotky, které byly v předsálí výstavy. U jedné fotky jsme se zastavili déle - byly to meandry Labe. Skoro jako bychom to tušili, při naší cestě k prameni jsme je viděli,kluci je poznali a byli z toho nadšení. Ta fotka není naše, našla jsem jí na dětských stránkách, které se taky Labem zabývají :)



Meandry jsou viditelné cestou kolem Pančavského vodopádu... a ta vyhlídka tam, ta tedy zase uchvátila mě, a to velmi.

Cesta k výhledce je krásná, není úplně jednoduchá, a tak jsme se  s Maxíkem co do povídání omezili tentokrát jen na příběh Hanče a Vrbaty.



Kluci si s tátou ještě dali odbočku k Labským vodopádům a nakonec jsme i k tomu prameni dorazili.


Žádné komentáře:

Okomentovat